Το ξενοδοχείο αποτελεί μια ξεχωριστή κατηγορία από πλευράς ασφαλείας, εγκατάσταση, ανάγοντας το Hotel Secyrity Managment, σε ξεχωριστό και ιδιαίτερα ευαίσθητο κλάδο αυτού που ονομάζουμε Ιδιωτική Ασφάλεια.

Η εκπαιδευτική διαδικασία βασίζεται στα διεθνή πρότυπα εκπαίδευσης ενηλίκων και περιλαμβάνει πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο ανταποκρίνεται απόλυτα στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δεδομένα που ισχύουν σήμερα, αναφορικά με τα θέματα ασφάλειας.

Το μη ελεγχόμενο περιβάλλον αποτελεί την "αχίλλειο πτέρνα" σε όλους τους τουριστικούς περιορισμούς, σε κάθε γωνιά του κόσμου....

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider
Αστεροποίηση Ξενοδοχείου

Ευρετήριο Άρθρου

Αστεροποίηση ξενοδοχείων και πως θα πάρετε 1200 επιπλέον μόρια χωρίς ή με ελάχιστο κόστος και πολλαπλά οφέλη για την επιχείρηση. Τι να αποφύγετε και τι να προσέξετε ιδιαιτέρως.

Η διαδικασία αστεροποίησης βασίζεται σε ένα σύστημα μοριοδότησης διαφόρων επιμέρους κριτηρίων το σύνολο των οποίων καθορίζει το πόσα αστέρια μπορείτε να ζητήσετε και να σας εγκριθούν τελικά.

Τους σχετικούς πίνακες θα τους βρείτε εδώ, όπως επίσης την απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού και ένα χρήσιμο αρχείο excel το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας και να αθροίσετε εύκολα τα μόρια που συγκεντρώνετε.

Εκείνο που θα κάνουμε εδώ είναι να δούμε ορισμένα από τα κριτήρια αυτά αναλυτικότερα και να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε εκείνα που πραγματικά μπορείτε και σας συμφέρει οικονομικά (αυτό θα το αποφασίσετε εσείς), αλλά παράλληλα δεν δημιουργούν άλλου είδους προβλήματα κυρίως από πλευράς ασφαλείας που σε τελική ανάλυση θα φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Μερικά από τα κριτήρια είναι υποχρεωτικά, είτε για όλες τις κατηγορίες αστέρων, είτε για κάποιες από αυτές και κάποια ακόμα θέτουν απόλυτους φραγμούς για τις μεγάλες κατηγορίες, προβλέποντας συγκεκριμένες προδιαγραφές (κυρίως εμβαδά), σε χώρους που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν μπορούν να αλλάξουν. Αυτά είναι τα κριτήρια που πρέπει να εξετάσετε πρώτα και στη συνέχεια αφού βεβαιωθείτε ότι πληρούνται ή ότι μπορείτε να προσαρμοστείτε σ΄αυτά αποφασίζετε την κατηγορία κατάταξής που θα ζητήσετε. Τον πίνακα με τα κριτήρια αυτά θα τον βρείτε εδώ σε μορφή EXCEL για να τον κατεβάσετε στον υπολογιστή σας και να τον επεξεργαστείτε.

Για παράδειγμα δεν μπορείτε να ζητήσετε κατάταξη 4 αστέρων όταν το εμβαδόν της υποδοχής είναι μόλις 40 τ.μ., ή τα δίκλινα δωμάτιά σας με το λουτρό μόλις ξεπερνούν τα 15 τ.μ.. Σ' αυτή την περίπτωση γνωρίζεται ότι η οροφή για εσάς είναι τα 3 αστέρια και θα πρέπει να συγκεντρώσετε λίγο παραπάνω από 3200 μόρια για να καταταχθεί το ξενοδοχείο σ΄αυτήν.

Εδώ ακριβώς μπαίνουμε και στην ουσία αυτού του άρθρου. Αφού ήδη βεβαιωθήκατε για την κατηγορία αστεροποίησης που μπορείτε να ζητήσετε, το επόμενο βήμα είναι να αθροίσετε τα μόρια που ήδη διαθέτετε. Αν καλύπτετε το στόχο σας, όλα καλά, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα εφόσον δεν το επιθυμείτε, παρά μόνο να απευθυνθείτε σε μια από τις εταιρίες που έχουν πιστοποιηθεί για τον έλεγχο, τον πλήρη κατάλογο των οποίων θα βρείτε εδώ στη ιστοσελίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου. Εμείς βέβαια θα σας προτείναμε το σεμινάριο "Τουρισμός και Ασφάλεια" που διεξάγουμε για τους λόγους που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, όχι πλέον για τα 150 μόρια που προσθέτει, αλλά για τα υπόλοιπα και σημαντικότερα οφέλη που προσφέρει, αλλά αυτό είναι θέμα αποκλειστικά δικό σας.

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter